Συναυλία Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής

π. Νικόδημος Καβαρνός | Πέτρος Κουλουμής

Η Petrides Events, ενόψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα,  παρουσιάζει δυο μοναδικές συναυλίες βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής με τον διεθνούς φήμης Πρωτοψάλτη Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Καβαρνό, τον καταξιωμένο και διακεκριμένο Κύπριο τραγουδιστή Πέτρου Κουλουμή. Τιμητική συμμετοχή η σπουδαιότερη εν ζωή Ελληνίδα ηθοποιός κυρία Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Ένα μοναδικό συναπάντημα πίστης και παράδοσης. Μια παράσταση φόρος τιμής στην Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική. Στο πρώτο μέρος, ο πατέρας Νικόδημος με μια ομάδα εκλεκτών ψαλτών από Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζει γνωστούς και αγαπημένους ύμνους που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν κατά το πέρασμα των αιώνων. Στο δεύτερο μέρος ο Πέτρος Κουλουμής μαζί με εξαίρετους μουσικούς μας μεταφέρει με απόλυτη μαεστρία μερικά από τα πιο σημαντικά δημοτικά τραγούδια της Κύπρου αλλά και Θρησκευτικά Πασχαλινά τραγούδια από τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος ο πατέρας Νικόδημος μαζί με τον Πέτρο Κουλουμή θα ενώσουν τις φωνές τους και θα μας παρουσιάσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στους ύμνους του Πάσχα που όλοι αγαπάμε όπως «Η ζωή εν τάφω», «Άξιον Εστί», «Αι γενεαί πάσαι».

Ο Νικόδημος Καβαρνός είναι από τους πιο άμεσα και ευρέως αναγνωρισμένους πρωτοψάλτες και μουσικούς της βυζαντινής μουσικής και της βυζαντινής μουσικής ιστορίας, σε διεθνές επίπεδο. Μια λαμπρή προσωπικότητα που με το μοναδικό του ταλέντο και επαγγελματισμό εντυπωσιάζει. Έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, καθώς και συναυλίες ανά τον κόσμο. Η καθαρότητα και η ένταση της φωνής του δημιουργούν μια αιθέρια ατμόσφαιρα σε κάθε του εμφάνιση.

Ο Πέτρος Κουλουμής γεννημένος σε μουσική οικογένεια με πρώτο του δάσκαλο το πατέρα του Ηλία Κουλουμή, ο Πέτρος Κουλουμής σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα όπου εκεί τελείωσε με άριστα την ειδικότητα στο παραδοσιακό τραγούδι με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη. Μετά συνέχισε τις σπουδές του στο İstanbul Teknik Üniversitesi κονσερβατόριο της Κωνσταντινούπολης. Έχει παρουσιαστεί σε αρκετά ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής σε χώρες όπως Γερμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ελλάδα, Ολλανδία (Rotterdam Conservatory Codarts) και συνεργάστηκε επί σκηνής με τους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Θέμη Αδαμαντίδη, Δημήτρη Μπάση, Κατερίνα Κούκα, Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Μυστακίδη, Χρήστο Σίκκη κ.α

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Πέλου Κατσέλη. Άρχισε τη θεατρική σταδιοδρομία της στο «Λαϊκό Θέατρο» του Μ. Κατράκη ενώ κατόπιν συνεργάστηκε με το «Θέατρο Τέχνης» Κάρολου Κουν, τους θιάσους Αλ. Αλεξανδράκη, Δ. Μυράτ και το «Άρμα Θεάτρου». Το 1969 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο. Εργάστηκε αρχικά στο Θέατρο του ΡΙΚ και από το 1971 μέχρι το 1996 στο ΘΟΚ. Συνεργάζεται με την Ελληνική και Κυπριακή τηλεόραση και ραδιοφωνία ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Είναι βραβευμένη με το «Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς Ανθία–Πιερίδη» της Κ.Ε. ΑΚΕΛ (1990), με το έπαθλο Μαρίκας Κοτοπούλη (1993), από το ΘΟΚ για την πολυετή προσφορά της στον Οργανισμό (1994) και (2003) και έλαβε το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ 2020. Στην Ελλάδα, για το ρόλο της στο «Χάρολντ και Μωντ» ανακηρύχθηκε το 1996 ηθοποιός της χρονιάς. Μετά την αποχώρησή της από το ΘΟΚ συνεργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με το «Σατιρικό Θέατρο Κύπρου».

Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Κουλουμής – Βιολί / Ανδρέας Ιωάννου – Κανονάκι / Κυριάκος Μαρκουλλής – Λάφτα-Λαούτο / Γιάννης Καρσεράς – Όρθιο Μπάσο / Ελένη Κοκή – Σαντούρι / Χρίστος Ισιδώρου – Λάφτα-Πιθκιαύλιν

Ισοκράτες: Ιωάννης Αθανασίου, Elias El Chuoeiry, Ionut Ovidiu Zimbru

Ηχοληψία: Αντώνης Κωνσταντινίδης / Άγγελος Κονταξής

Φωτισμοί: Χρήστος Λαζαρίδης

Διοργάνωση – Παραγωγή: P.P. Petrides Events LTD

Χορηγός Επικοινωνίας: ANT1

Σημαντική ανακοίνωση:
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του θεάτρου, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 16 ετών, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου.

April 24 @ 20:30
20:30

GET TICKETS

Share it!

Skip to content