Μήδεια

Λύκειο Αγίας Φυλάξεως

Το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως παρουσιάζει τη Θεατρική Παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη, στο πλαίσιο των 35ων παγκύπριων αγώνων σχολικού θεάτρου

Έρωτας, το μέγα κακό που καταδικάζει τους ανθρώπους στην αέναη και τυραννική αναζήτηση τού άλλου μισού. Η προδοσία από το άλλο μισό θα σπαράξει τη Μήδεια, που δηλώνει περίτρανα -ίσως για πρώτη φορά- την έκταση της γυναικείας καταπίεσης και την τυραννία της πατριαρχικής προσδοκίας.

Ο βασιλιάς της Κορίνθου την εξορίζει, ο Ιάσων παντρεύεται πλούτη και μεγαλεία ενώ τα παιδιά της ακολουθούν τον δρόμο της εξορίας. Με την ξεδιάντροπη και αλαζονική στάση του Ιάσονα και τη στήριξη του χορού παίρνει τη δύναμη να αναστήσει τον εσωτερικό της δαίμονα, που τελικά την ενώνει με το αυθεντικό άλλο της μισό: τον εαυτό της.

Η Μήδεια η βάρβαρη, που απαρνήθηκε τη θεϊκή της υπόσταση για τον έρωτα ενός πολιτισμένου, ενός Έλληνα, σταδιακά μετατρέπεται στη σκληρή, περήφανη μάγισσα που σπέρνει τον όλεθρο με θεία στήριξη. Ολόκληρη μια εκδικητική δύναμη της φύσης, καθίσταται σύμβολο της παθιασμένης αγάπης που προδομένη μετατρέπεται σε εξαγριωμένο μίσος. Εφόσον δεν υπόκειται σε κανένα νόμο λόγω του αποκλεισμού της, αποφασίζει να δολοφονήσει τα παιδιά της -για να τα προστατεύσει από τους εχθρούς-.

Ή μήπως όχι;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του θεάτρου, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 16 ετών, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου.

March 19 @ 20:00
20:00

GET TICKETS

Share it!

Skip to content