ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΑΙΝΕΙΑΣ

[:el]

Ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας Κύπρου σε συνεργασία με την Κρατική Όπερα της Βάρνας, παρουσιάζει την όπερα Διδώ και Αινείας του Henry Purcell για μία μοναδική παράσταση στην Λεμεσό.

Η διάσημη μπαρόκ όπερα Διδώ και Αινείας, σε λιμπρέτο του Nahum Tate, είναι ένα από τα αριστουργήματα του παγκοσμίου λυρικού ρεπερτορίου. Βασισμένο στην Αινειάδα του Βιργιλίου, ανήκει στην κατηγορία της Όπερας Δωματίου και πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 1688 στο Josias Priest girl’s school στο Chelsea London.

Από τότε, η όπερα «Διδώ και Αινείας» έχει τύχει εξαιρετικής επιτυχίας με διάσημα ανεβάσματα στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Σκηνοθεσία: Τσβέτα Χριστοφόρου  –  Διεύθυνση ορχήστρας: Francis Guy
Σκηνικά : Ανδρέας Παρασκευά –  Κοστούμια:   Katya Lozanova

Dido: Μαρίζα Αναστασιάδη – Aeneas: Μάριος Ανδρέου
Belinda: Τασούλα Βορκά – Sorceress: Τσβέτα Χριστοφόρου 
Xoρωδία Κυπριακού Οργανισμού Όπερας

Σύνοψη:

Καρχηδόνα. Στο παλάτι της η βασίλισσα Διδώ είναι ανήσυχη. Ο έρωτας της για τον Τρώα ήρωα Αινεία που έχει φτάσει στο βασίλειο δεν είναι αρκετός για να την κάνει ευτυχισμένη. Άσχημα προαισθήματα βαραίνουν και σκιάζουν την σκέψη της για το μέλλον της και τον λαό της!

Η αδερφή της Μπελίντα και η κυρία επί των τιμών της με τη βοήθεια των αυλικών προσπαθούν να την καθησυχάσουν ώστε να δεχθεί να παντρευτεί τον Αινεία. Εκείνος καταφτάνει και οι δυο νέοι συμφωνούν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου!
Σε μια σκοτεινή σπηλιά η Μάγισσα σχεδιάζει την καταστροφή της βασίλισσας και της Καρχηδόνας. Επικαλείται τα πνεύματα του κακού και τους εξηγεί το σχέδιο της: Ένα πνεύμα θα εμφανιστεί στον Αινεία με την μορφή του Ερμή, μεταφέροντας του ψεύτικη εντολή του Δία με την οποία θα τον διατάζει να εγκαταλείψει  την Καρχηδόνα και την Διδώ και να φύγει με τον στόλο του για την Ιταλία όπου και θα ιδρύσει την Νέα Τροία…την Ρώμη!

Η Μάγισσα θα κάψει την Καρχηδόνα και θα βυθίσει τον στόλο του Αινεία! Στο δάσος κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού που λαμβάνουν μέρος οι δυο νέοι και οι φίλοι τους για να γιορτάσουν τον επικείμενο γάμο τους, η Μάγισσα δημιουργεί μια καταιγίδα. Όλοι φεύγουν και το σκοτεινό πνεύμα εμφανίζεται στον Αινεία μεταφέροντας του τα άσχημα νέα! Ενώ οι ναύτες ετοιμάζουν την αναχώρηση τους και η Μάγισσα σχεδιάζει την τρικυμία που θα καταστρέψει τον στόλο, ο Αινείας θλιμμένος, υποκύπτοντας στις δήθεν εντολές του Δία, αποχαιρετά την βασίλισσα στο παλάτι της! Η Διδώ  συντετριμμένη αυτοκτονεί.

Κυριακή 20.10.201920:00 €20 | €15 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ[:en]

Cyprus Opera Organization presents Henry Purcell’s Opera ”Dido and Aeneas” for a unique performance in Limassol.

The famous baroque opera, in a libretto of Nahum Tate, is one of the masterpieces of the world’s lyrical repertoire.

Considered the first masterpiece of English opera, Henry Purcell’s 1689 opera is based on the story of Dido, queen of Carthage, and Aeneas, the prince of Troy. With scenes of sorcery and spirits and a magnificent final lament, sailors tell the tale of the love and abandonment.

Conducted by Dr. Francis Guy and directed by Dr. Tsveta Christoforou. A collaboration with Varna State Opera.

Dido: Mariza Anastasiades – Aeneas: Marios Andreou
Belinda: Tasoula Vora – Sorceress: Tsveta Christoforou
Cyprus Opera Organization Choir and Varna State Opera Choir

Synopsis:

Dido, queen of Carthage, cannot bring herself to admit her love for the Trojan prince Aeneas, a guest at her court; he is soon to resume his journey in search of a site for a new city to replace Troy. Her confidante Belinda and her courtiers persuade Dido to speak her love and the act ends with general rejoicing.

 

A sorceress and her witches plot the downfall of Dido and Carthage. Their plan is to “conjure up a storm” and force the lovers to take refuge in a cave, where an elf, disguised as Mercury, will remind Aeneas of his duties. Meanwhile, Dido and Aeneas, having spent the night together, are being entertained in a grove by Belinda and a courtier. A storm arises and the lovers are separated; Aeneas enters the witches’ cave and is commanded by the false Mercury to leave Carthage.

At the quayside Aeneas’s men are preparing to leave. The witches gloat over their victory and sing of their delight. Back at court, Dido has been informed of her lover’s planned departure and seeks Belinda’s counsel. The queen confronts Aeneas, silences his excuses and dismisses him. After her lament (“When I am laid in earth”), Dido kills herself. Cupids mourn her, scattering roses on her tomb.

Sunday 20.10.201920:00 €20 | €15 €20 | €15 (pupils, students, pensioners)
BUY TICKETS[:]

Εγγραφή

Call Now
Directions