Αρετή Κετιμέ

[:el]

Η Αρετή Κετιμέ επι σκηνής με το μουσικό σχήμα Αντάμα, θα μας ταξιδέψουν στον πολυδιάστατο κόσμο της μουσικής μας παράδοσης με οργανικούς σκοπούς και τραγούδια από την Μικρά Ασία, Σμύρνη , Θράκη , Αιγαίο και Κύπρο.

Η Αρετή Κετιμέ είναι μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μια από τις πιο γνωστές οργανοπαίκτριες σαντουριού στην Ελλάδα. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει παραδοσιακά, ρεμπέτικα, σμυρνεϊκά αλλά και άλλα τραγούδια από τα πολλά είδη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Η σταδιοδρομία της Αρετής Κετιμέ στον χώρο του τραγουδιού άρχισε στα 12 χρόνια της, όταν ανακάλυψε το ταλέντο της ο Γιώργος Νταλάρας. Το μοναδικό ηχόχρωμα της επιτρέπει να ερμηνεύει και να ξεχωρίζει , τα  τραγούδια της μουσικής μας παράδοσης.

Το μουσικό σχήμα  ΑΝΤΑΜΑ βασισμένο στην μουσική παράδοση της Κύπρου, ταξιδεύει τα τελευταία χρόνια την μουσική παράδοση σε νεότερες γενιές με μια φρέσκια μάτια και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους  περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από Κύπρο και Ελλάδα. Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως αναβίωση των ήχων της ομώνυμης ζυγιάς των «βιολάριδων». Οι ΑΝΤΑΜΑ θέλοντας συνειδητά να κρατήσουν τον χαρακτήρα του Κυπριακού ήχου, εστιάζονται στην αυθεντική μορφολογία της ορχήστρας , και επι σκηνής, δημιουργούν ένα ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές  με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας

Λαμβάνουν μέρος:
Αρετή Κετιμέ : σαντούρι – φωνή

Μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ:

Άννα Αριστείδου : φωνή – κρουστά

Νικόλας Βρυώνη: βιολί – φωνή

Γρηγόρης Ιωάννου: λαούτο – φωνή

 

Συμμετέχουν:

Μαρία Γεωργιάδου: φωνή

Νικόλας Τρύφωνος : μπάσο

 

Τετάρτη22.05.201920:30 €15
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ[:en]

Areti Kateme on stage with the musical form of Adama, will take us to the multidimensional world of our musical tradition with organic aims and songs from Asia Minor, Smyrna, Thrace, Aegean and Cyprus.

Wednesday22.05.201920:30 €15
BUY TICKETS[:]

Εγγραφή

Call Now
Directions