Στέφανος Κορκολής & Σοφία Μανουσάκη

[:el]

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη ερμηνεύουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα μυσταγωγικό ρεσιτάλ  τη ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ & ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

σε έργα

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«Επιτάφιος»

«Επιφάνια»

«Μπαλάντα του Μαουτχαουζεν»

«3η Συμφωνία (Α παγκόσμια εκτέλεση για πιανο/φωνή )

 

Τρεις από τους πιο εμβληματικούς κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται από τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο και τη Σοφία Μανουσάκη στην ερμηνεία.

Ο «Επιτάφιος» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, που σηματοδότησε την έναρξη του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα. Τα «Επιφάνια» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και η «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από κοινού με τον Στέφανο Κορκολή.

Επίσης σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση θα ακουστεί το τρίτο μέρος από την 3η συμφωνία του οικουμενικού μας συνθέτη (σε μεταγραφή- διασκευή για πιάνο & φωνή , από τον Στέφανο Κορκολή), το οποία εμπεριέχει μελοποιημένο απόσπασμα από το αριστουργηματικό ποίημα «η πόλις» του Κ.Π Καβαφη σε συνδυασμό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας

«Ο Στέφανος Κορκολής αποκάλυψε μία νέα διάσταση της μουσικής μου» Μ’ αυτά τα λόγια ο Μίκης Θεοδωράκης υποδέχτηκε στη μουσική του οικογένεια τον συνθέτη και διεθνούς φήμης σολίστ του πιάνου, Στέφανο Κορκολή. Καρπός της συνεργασίας τους ήταν οι «χρυσές» δισκογραφικές εκδόσεις «Συνάντηση» και «Συνάντηση ΙΙ» με αποκλειστική ερμηνεύτρια τη Σοφία Μανουσάκη.

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη μας ταξιδεύουν στα έργα του Μίκη Θεοδωράκη ακολουθώντας το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών.

ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ/ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ για ΠΙΑΝΟ -ΦΩΝΗ :ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Ερμηνεία :ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Πιανο :ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Δευτέρα22.04.201920:30 €20 €15
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 [:en]

Stefanos Korkolis and Sofia Manousaki interpret works by Mikis Theodorakis in a mystagogical recital

Monday22.04.201920:30 €20 €15
BUY TICKETS[:]

Εγγραφή

Call Now
Directions