Ύμνοι και θρήνοι για την Παναγία

[:el] 

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου διοργανώνει τη Συναυλία με γενικό τίτλο: «Ύμνοι, Τραγούδια και Θρήνοι για την Παναγία».

Στη Συναυλία θα τραγουδήσει η διεθνούς φήμης Υμνωδός Νεκταρία Καραντζή μαζί με την παιδική Χορωδία ” Ανατολή” και το Μουσικό Σχήμα Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Η Νεκταρία Καραντζή  είναι απο την Ελλάδα. Πρόκειται για τη μοναδική Ελληνίδα υμνωδό που έχει καταγράψει δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών και ενεργό δράση στα ψαλτήρια εκκλησιών από 9 ετών και που έχει διαδώσει, ως Ελληνίδα γυναίκα υμνωδός, τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική εκτός των Ελληνικών συνόρων. Μέσα από καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζει προγράμματα στα οποία οι Ελληνικοί βυζαντινοί ύμνοι και τα ορθόδοξα θρησκευτικά μέλη σε γλώσσες όπως: Ρουμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, αλλά και τη γλώσσα του Χριστού, τα Αραμαϊκά, συναντούν αρχέγονες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου. Ο διεθνής τύπος την έχει χαρακτηρίσει ως «ιδανική γυναίκα υμνωδό του ιερού και αρχέγονου μέλους», «Φωνή μαγευτική, γαλήνια και βαθιά που στέκεται ήρεμη στην σκηή σαν μεσολαβητής στην καρδιά του λειτουργικού μέλους και απόλυτα αφοσιωμένη σε ό,τι ερμηνεύει», «Σολιστ υψηλής ζήτησης, μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του θρησκευτικού μέλους στον κόσμο.

Σημαντικές στιγμές στην πορεία της υπήρξαν επίσης οι προσκλήσεις από την περίφημη Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία, από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία και από το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία, για να παρουσιάσει εισηγήσεις για τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική σε master class. Έχει παρουσιάσει συναυλίες βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής σε χώρες, όπως: Γαλλία, Ουγγαρία, Σερβία, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία, Μολδαβία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία, Δανία, Νορβηγία, Ιρλανδία κ.α. Έχει συνεργαστεί με την κορυφαία παραδοσιακή ερμηνεύτρια της Ουγγαρίας Marta Sebestyen, την Υμνωδό Sister Kassiani, όπως και με την διακεκριμένη ανδρική χορωδία θρησκευτικού μέλους του Αγίου Ευφραίμ “St Efraim male choir”, υπο τη διεύθυνση του Tamas Bubno και την Ελβετική χορωδία θρησκευτικού μέλος “Choeur Yaroslavl”, υπό τη διεύθυνση του Yan Greppin. Επιμελήθηκε επίσης τη μουσική στην πολυβραβευμένη σερβική ταινία “Isceljenje” (The Healing), του Ivan Jovic, σε σενάριο της Monja Milinkovic, παραγ. 2014.

Η παιδική χορωδία ” Ανατολή” και το μουσικό σχήμα παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού έχουν δώσει συναυλίες με εκλεκτούς μουσουργούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Η συναυλία πραγματοποιείται για να μας φέρει πιο κοντά  στην παράδοση και την πίστη μας και αποτελεί ένα ευλαβικό αφιέρωμα στη Παναγία.

Τα έσοδα από τη συναυλία αυτή θα διατεθούν, για την ανέγερση του νέου ιερού ναού του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Λεμεσού.

Σάββατο30.03.201920:00 €10 €8
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ[:en] 

The concert will be hosted by the internationally renowned Hymnist Nektaria Karantzis along with the Children’s Choir “Anatoli” and the Musical Shape of Traditional Instruments of the Holy Metropolis of Limassol.

Saturday30.03.201920:00 €10 €8
BUY TICKETS[:]

Εγγραφή

Call Now
Directions