Παντελής Ιωνά

Βιογραφικό σημείωμα

 

Ο Παντελής Ιωνάς είναι δάσκαλος μουσικής και δεξιοτέχνης στο λαούτο, την κιθάρα, ούτι και μπουζούκι.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες όπως Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Παπαδόπουλου, Αρετή Κετιμέ, Παναγιώτης Λάλεζας, Κούλης Θεοδώρου κ.ά.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Τρίο Λεβάντε (CD Αστικά λαϊκά τραγούδια  Δεκ. . 2017).

Έδωσε παραστάσεις με το Τρίο Λεβάντε στην Κύπρο, Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Μοιραστείτε μαζί  μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο”. Οι απόψεις σας για την πρωτοβουλία αυτή;

Πρωτοποριακή αλλά και αναγκαία η πρωτοβουλία του Παττιχείου να δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς καλλιτέχνες να εκφραστούν εν μέσω καραντίνας .Για μένα προσωπικά ήταν μια χαρούμενη νότα, μια ένεση θα έλεγα, γιατί είχα κάτι πολύ όμορφο να περιμένω τις μέρες πριν την παράσταση και μου άφησε ένα πλατύ χαμόγελο μετά την ολοκλήρωσή της. Η οργάνωση ήταν άψογη, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός επίσης, τηρήθηκαν επακριβώς τα ωράρια, η συμπεριφορά των τεχνικών άκρως επαγγελματική. Το γεγονός ότι το θέατρο ήταν άδειο δεν με επηρέασε ιδιαίτερα γιατί η ψυχή μου ήταν “γεμάτη”.

Πως βιώσατε την καραντίνα και τον εγκλεισμό στο σπίτι σαν πολίτες γενικότερα και σαν καλλιτέχνες ειδικότερα;

Ο εγκλεισμός στο σπίτι ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Ως πολίτης είχα τις ανησυχίες μου σε σχέση με την υγεία των οικείων μου αλλά και με το ποιά εξέλιξη θα είχε αυτή η ιστορία. Ως καλλιτέχνης μου έλειψε η επαφή με τη μουσική παρέα, οι πρόβες, η συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις, η αμεσότητα με το κοινό.

Πώς αντιμετωπίζετε το άμεσο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;

Όσο αφορά το άμεσο μέλλον, μια και δεν έχουμε καθόλου εμφανίσεις για την ώρα, θα επιδιώξω να συναντηθώ με φίλους μουσικούς για να πειραματιστούμε, ίσως να ηχογραφήσουμε ή να ετοιμάσουμε κάτι καινούριο αναμένοντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

 

Από τη συμμετοχή του στο Live Streaming

Μαζί του ο Παύλος Μιχαηλίδης – βιολί, ο Πέτρος Κουλουμής – πιάνο, λαούτο και τραγούδι. Συμμετέχει ο Ανδρέας Ανδρέου στο ούτι

Call Now
Directions
Skip to content