Κωνσταντίνος Σωκράτους

 Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή Βλαδίμηρου Καυκαρίδη και από το 2012 εργάζεται ως ηθοποιός σε θέατρο, τηλεόραση, και κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με το Αμφίκτιο Θέατρο, Σόλο για Τρείς, Paravan Productions, Έρως Αμμόχωστος, Παραπλεύρως Παραγωγές, ΕΘΑΛ, Σατιρικό Θέατρο και με σκηνοθέτες όπως Νίκο Χαραλάμπους, Μαρία Μανναρίδου Καρσερά, Γιώργο Μουαϊμη, Άδωνη Φλωρίδη, Μάριο Κακουλλή,Ερμίνα Κυριαζή κ.ά. Συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γεωργιάδη και Ανδρέα Παπακυριάκου και τηλεοπτικά έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΡΙΚ1, ΑΝΤ1 και ΑΛΦΑ. Το 2015 μαζί με την θεατρολόγο/ηθοποιό Βάσια Αντωνίου ίδρυσαν την ομάδα artIFact όπου παρέχουν θεατρικά εργαστήρια σε παιδιά, ενήλικες, σχολεία και αναλαμβάνουν την σκηνοθεσία παραστάσεων για θεατρικές ομάδες.

Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο”. Οι απόψεις σας για την πρωτοβουλία αυτή;

Η συνεργασία μου με το Παττίχειο ήταν εξαιρετική και άκρως επαγγελματική! Προσωπικά μου δώσατε την ευκαιρία να δουλέψω με εξαιρετικά κείμενα και να συνεργαστώ με αξιόλογους καλλιτέχνες (μουσικούς, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες κ,ά.) με τις απαραίτητες αποστάσεις και προφυλάξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την αυτή σας πρωτοβουλία αφού βρήκατε με απίστευτη ταχύτητα τον τρόπο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο να ενώσετε ξανά τους καλλιτέχνες με το κοινό.

Πως βιώσατε την καραντίνα και τον εγκλεισμό στο σπίτι σαν πολίτες γενικότερα και σαν καλλιτέχνες ειδικότερα;

Σαν πολίτης δεν μπορώ να πω πως δεν το ευχαριστήθηκα αφού είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ να διαβάσω να γυμνάσω να παίξω και να διασκεδάσω με ότι πολυτιμότερο έχω…τα παιδιά μου. Επίσης ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για αποχή από την καταναλωτική μανία που μας διακατέχει και να αντιληφθούμε τι πραγματικά είναι αναγκαίο και τι όχι. Τώρα σαν καλλιτέχνης τα πράγματα ήταν πιο ζόρικα αφού προσωπικά έχω πιο λίγο χρόνο για εργασία και μελέτη αφού τα παιδιά χρειάζονται όλα αυτά που προανέφερα διαφορετικά καθίστανται έρμαια της τεχνολογίας. Επίσης σαν ηθοποιός νιώθω τρομερά ευνουχισμένος αφού κανένα τεχνολογικό μέσο και καμιά ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση της ζωντανής ερμηνείας. Με άλλα λόγια αν δεν μπορώ να ακούσω να νιώσω και να αισθανθώ την ανάσα του κοινού…κάτι μου λείπει.

Πώς αντιμετωπίζετε το άμεσο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;

Μέσα στα άμεσα σχέδια μου είναι η ολοκλήρωση και το ανέβασμα της ιστοσελίδας μας των artIFact στο διαδίκτυο, ο προγραμματισμός μας για την νέα χρονιά αλλά και η παρουσίαση παραστάσεων που εκκρεμούν της χρονιάς που διανύουμε αν και στο παρών στάδιο όλα είναι τόσο ρευστά λόγο της πανδημίας. Πέραν από αυτό, μελέτη και δουλειά σε δικά μου πρότζεκτ καθώς και συζητήσεις με συναδέλφους για νέες συνεργασίες, αλλά κυρίως ανταλλαγή απόψεων και συστάσεων για το μέλλον του χώρου που φαντάζει θολό και αβέβαιο.

Από την συμμετοχή του στο Live Streaming του Παττιχείου θεάτρου..

Μαζί του ο Αχιλλέας Ιωάννου στο κλαρίνο και οι Πατήρ Νικόλαος Λυμπουρίδης / Παύλος Δαμιανού στους ψαλμούς

Call Now
Directions
Skip to content