Κωνσταντίνος Μακαρίτης

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννημένος στη Λεμεσό, ο Κωνσταντίνος Μακαρίτης υπηρετεί τη Μουσική ως φλαουτίστας – εκπαιδευτικός – Μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας Αγίου Τύχωνα και Βοηθός Μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Σαν ερμηνευτής έχει παίξει υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Σταύρου Ξαρχάκου και χτίζοντας μία συνεργασία με τον συνθέτη Βάσο Αργυρίδη, έχει βιώσει παραστάσεις με εκλεκτές προσωπικότητες του ελληνικού  μουσικού στερεώματος.

Η συναυλιακή του καριέρα έχει χρωματιστεί από την ελληνική πολιτιστική του κληρονομιά· είχε την τιμή να ερμηνεύσει μουσικά έργα σε πρώτη εκτέλεση και να παίξει σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, καθώς επίσης και να λάβει μέρος σε διακεκριμένα φεστιβάλ της  χώρας (Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια, Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης).

Ο Κωνσταντίνος  ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του με μερική υποτροφία στο Indiana University των Ηνωμένων Πολιτειών όπου του απονεμήθηκε το Βραβείο του Πρύτανη –Outstanding Scholarship, Service, Performance, Creative and Artistic Work και τις ολοκλήρωσε στο London College of MusicUniversity of West London.

Μοιραστείτε μαζί  μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο”. Οι απόψεις σας για την πρωτοβουλία αυτή;

Συγχαίρω το Παττίχειο για τη πρωτοβουλία αυτή, διότι παρά τις δυσκολίες των ημερών, βρήκε τρόπο να ζωντανέψει και πάλι τη σκηνή του, να σταθεί αρωγός στους καλλιτέχνες του και κατ’ επέκταση στον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες.

Πως βιώσατε την καραντίνα και τον εγκλεισμό στο σπίτι σαν πολίτες γενικότερα και σαν καλλιτέχνες ειδικότερα;  Πώς αντιμετωπίζετε το άμεσο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;

Βιώνοντας την Τέχνη σε μια εποχή κοινωνικής αποστασιοποίησης, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν προασπίζουμε μία δική μας μόνον υπόθεση. Είναι και δική σας υπόθεση. Βλέπουμε ανθρώπους που πασχίζουν να γλιτώσουν τις υψηλές αξίες που συνθέτουν τον πνευματικό και ηθικό πολιτισμό, τον οποίο βλέπουμε σήμερα να απειλείται. Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν εκ μέρους μας, να αναλάβουμε ορισμένες ευθύνες, αφού οι άνθρωποι αυτοί του πολιτισμού ζητάνε όχι την υλική αλλά την ηθική βοήθεια του κόσμου. Η τέχνη είναι παρηγοριά λέει ο Σταύρος Ξαρχάκος…παρηγοριά της αιωνιότητας. Να προσέξουμε όμως μην αυτή η αιωνιότητα στερέψει μέσα μας, πράγμα κατορθωτό αν αφήσουμε απαρηγόρητους τους εκπροσώπους της. Ας κοιτάξουμε μέσα μας λοιπόν, να ψάξουμε να βρούμε τη ψυχή μας…κι ας αφήσουμε άθικτο τον κόσμο των Τεχνών, γιατί έχει πολλά ακόμη να μας δώσει.

 

Από την συμμετοχή του στο Live Streaming του Παττιχείου θεάτρου..

Μαζί του ο Ανδρέας Αροδίτης στο τραγούδι και στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις ο Άρης Αντωνιάδης.

Call Now
Directions
Skip to content