Θέκλα Φλουρή

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Θέκλα Φλουρή γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Λεμεσό. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Πράξη Επτά και φοίτησε στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επέστρεψε στην Κύπρο με αφορμή την συμμετοχή της στη παράσταση Το σαλόνι των Τρολλ σε σκηνοθεσία της ομάδας Λουμπάγκο στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ.
Συνεργάστηκε με τους: Γ. Κυριάκου, Μ. Θεοχάρους, Π. Θρασυβουλίδου, Μ. Ζήρα,  Μαρία Ι. Καρολίδου, Ομάδα Λουμπάγκο, Ομάδα Vasistas. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κίνησης σε Κύπρο, Ελλάδα και Γερμανία. Έχει γνώσεις κλασικού μπαλέτου, τζαζ και σύγχρονου χορού, πιάνου και πιανίκας.

 

Μοιραστείτε μαζί  μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο”. Οι απόψεις σας για την πρωτοβουλία αυτή;

Όταν ετοιμάζαμε τη σκηνή για να γίνει το live streaming ένιωθα την αγωνία για το αν θα το παρακολουθήσει το κοινό, αν θα περάσει καλά, αλλά δεν ήταν το ίδιο με το να έχεις τις θέσεις των θεατών γεμάτες, τα γέλια τους, τους παλμούς τους. Το θέατρο είναι μια ζωντανή διαδικασία. Παρόλα αυτά ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία από το Παττίχειο θέατρο να δώσει βήμα και εργασία στους καλλιτέχνες που έμειναν άνεργοι αυτό το διάστημα, νιώθω τυχερή και ευγνώμων, που εν καιρώ πανδημίας είχα την ευκαιρία να δείξω το παρόν μου και να πειραματιστώ κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας.

Πως βιώσατε την καραντίνα και τον εγκλεισμό στο σπίτι σαν πολίτες γενικότερα και σαν καλλιτέχνες ειδικότερα;

Για μένα ήταν μια ανακάλυψη εαυτού, μια διαδικασία εμβάθυνσης και ωρίμανσης μου σαν άτομο και σαν καλλιτέχνη. Έτσι κι αλλιώς αυτά μετά γίνονται ένα.

Πώς αντιμετωπίζετε το άμεσο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;

Να δημιουργήσω, να υπάρξω, να πειραματιστώ, με νέες φόρμες, σε νέες συνθήκες!

 

Από την συμμετοχή της στο Live Streaming του Παττιχείου θεάτρου..

Μαζί της ο Γιώργος Κυριάκου

Call Now
Directions
Skip to content