Δημήτρης Παπαγγελίδης

Βιογραφικό σημείωμα

O Δημήτρης Παπαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και είναι γιός του μουσικού Βαγγέλη Παπαγγελίδη.

Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Συνεργάστηκε δισκογραφικά και σε συναυλίες με όλους σχεδόν τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

Είναι μόνιμος συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη από το 1977 και μαζί του συμμετείχε σε πλήθος συναυλιών του στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.

Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Επίσης, έχει εμφανιστεί πολλές φορές ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες σε έργα Vivaldi, Piazzola κ.ά

 

Μοιραστείτε μαζί  μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο”. Οι απόψεις σας για την πρωτοβουλία αυτή;

Καλό θα ήταν να μην είχαμε φτάσει στο σημείο αυτό, δηλαδή να επικοινωνούμε με το κοινό διαδικτυακά. Αφού όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος επικοινωνίας μας με το κοινό, θεωρώ ότι αυτό που οργανώθηκε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού με πρωτοβουλία του Διευθυντή του κ. Βάσου Αργυρίδη και στήριξη από τον Δήμαρχο κ. Νίκο Νικολαΐδη καθώς και των χορηγών ήταν άψογο. Αυτό το διαπιστώσαμε παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις που προηγήθηκαν της δικιάς μας μικρής συναυλίας, αλλά και κατά τη δική μας παρουσίαση αφού η τεχνική υποστήριξη ήταν άρτια. Εντυπωσιαστήκαμε με την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε το Θέατρο και με την ποιότητα αυτών των παραγωγών. Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή τόσων χιλιάδων ατόμων που παρακολούθησαν αυτή τη σειρά εκδηλώσεων από το σπίτι λόγω των απαγορεύσεων μετακίνησης και συνάθροισης.

Πως βιώσατε την καραντίνα και τον εγκλεισμό στο σπίτι σαν πολίτες γενικότερα και σαν καλλιτέχνες ειδικότερα;

Όταν ξεκίνησε ο αναγκαστικός μας εγκλεισμός στο σπίτι, αισθανθήκαμε άβολα στην αρχή αλλά αμέσως σαν ενεργοί πολίτες προσπαθήσαμε να δούμε τη θετική πλευρά. Δηλαδή αφιερώσαμε πολύ χρόνο στη μελέτη, ασχοληθήκαμε πολύ με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, ησυχάσαμε από τους θορύβους της πόλης, αρχίσαμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα, αφουγκραστήκαμε τη φύση, τα πουλιά, τον αέρα, τα δέντρα . . . Με λίγα λόγια νιώσαμε ότι είμαστε άνθρωποι.

Πώς αντιμετωπίζετε το άμεσο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;

Εδώ που φτάσαμε το άμεσο μέλλον για την κοινωνία μας φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Π.χ. Ε.Ε, ΔΝΤ, μνημόνια, κακούς γείτονες. Αυτά συνεπάγονται μια πολιτική χροιά που δεν θέλω να σχολιάσω. Εγώ σαν μονάδα θα φροντίσω για εμένα και όσους μπορώ δίπλα μου και γύρω μου να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Με ποιότητα στη ζωή μας, με πολλή και εκλεκτή μουσική, με χαρά και υγεία. Εύχομαι σε όλους το ίδιο.

 

Από την συμμετοχή του στο Live Streaming του Παττιχείου θεάτρου..

Μαζί του η Μαριλίζα Παπαδούρη-Παπαγγελίδη στο βιολοντσέλο και η Αγγελίνα Σωτηρίου στο τραγούδι

Call Now
Directions
Skip to content