Βύρων Πότσος

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Βύρωνας Πότσος γεννήθηκε στη Λεμεσό και ασχολείται με τη μουσική και τη τραγουδοποιία τα τελευταία 14 χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα  τέσσερις δισκογραφικές δουλειές σε μουσική και στίχους του ιδίου. Σοβαρά Αστεία (2010), Ο Μοϊκανός (2012), Για να γυρνάς (2016), 2Θηρία (2019).

Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2009, με εμφανίσεις σε όλες τις πόλεις του νησιού σε διάφορες μουσικές σκηνές, αλλά και με συνεργασίες με καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν περιοδείες σε Ελλάδα και Αγγλία οργανωμένες κυρίως από τους Κύπριους φοιτητές.

Μοιραστείτε μαζί  μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο”. Οι απόψεις σας για την πρωτοβουλία αυτή;

Η πρωτοβουλία του Παττιχείου να παρουσιάσει καλλιτέχνες εν καιρώ εγκλεισμού, φανερώνει την επιθυμία του θεάτρου να στηρίξει τις τέχνες αλλά και να μην αφήσει το κόσμο του χωρίς ακούσματα και παραστάσεις τη περίοδο της πανδημίας. Ένα αεράκι δροσιάς και ελπίδας για όλους, πρωταγωνιστές, το θέατρο αλλά και τους ακροατές.

Πως βιώσατε την καραντίνα και τον εγκλεισμό στο σπίτι σαν πολίτες γενικότερα και σαν καλλιτέχνες ειδικότερα;

Το να αναγκάζεις κάποιους ανθρώπους να μείνουν σπίτι είναι βασανιστικό αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος για τους καλλιτέχνες που έχουν περάσει άπειρες ώρες μελέτης μόνοι. Προσωπικά, με έκανε να νιώσω πως μου έδωσε λίγο χρόνο δικαιολογημένης μοναξιάς και απομόνωσης, χωρίς να θεωρούμαι αντικοινωνικός ή περίεργος. Ίσως, να έφερε τους πολίτες πιο μακριά και τις οικογένειες πιο κοντά, και να φανέρωσε τις πραγματικές σχέσεις και ανάγκες του καθενός.

Πώς αντιμετωπίζετε το άμεσο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;

Το μέλλον μας πάει μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό θεωρώ πως μας επιτρέπουν τα σημερινά δεδομένα. Εάν το κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα υπάρχουν πολλοί άγνωστοι παράγοντες και η εξίσωση είναι ελλιπής για την ώρα. Προσπαθώ να μείνω παραγωγικός και δραστήριος σε αυτή τη στάσιμη περίοδο, έτσι ως ώστε να μην είμαι ‘κρύος’ σε περίπτωση που ανοίξουν οι δρόμοι και ξαναρχίσει το τρέξιμο. Και βλέπουμε.

Από την συμμετοχή του στο Live Streaming του Παττιχείου θεάτρου..

Call Now
Directions
Skip to content