Τσιτσάνη Διάλογοι

Είναι ίσως από τις σημαντικότερες μουσικές διασκευές που έγιναν ποτέ με βάση το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και αυτό έγινε χάρη στην ευφυΐα και στο ταλέντο  του Σταύρου Ξαρχάκου .

Ο  Ξαρχάκος έχει δουλέψει πολύ πάνω στο υλικό του Τσιτσάνη τον οποίο αγαπά και σέβεται.

Όταν πριν από αρκετά χρόνια παρουσίασε την νέα του δουλειά ο συνθέτης , είχε πει ότι ο Τσιτσάνης «… ως ύφος και ως συναίσθημα, αλλά και ως αρμονία άρχισε απροσδόκητα να συγκλίνει άλλοτε με μεγάλους ευρωπαίους συνθέτες, κλασικούς δημιουργούς, άλλοτε με το λαϊκό τραγούδι των μακρινών τόπων,όπως το σπιρίτσουαλ και η μουσική της Νέας Ορλεάνης και άλλοτε με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Ένα χάσμα τεράστιο ανάμεσα σε έργα διαφορετικών εποχών, τόπων, τεχνοτροπιών, κωδίκων, γεφυρωνόταν αναπάντεχα κάθε τόσο μέσα από τη συγγένεια της μουσικής ψυχής τους, δηλαδή του πυρήνα τους, της ουσίας τους. Αφέθηκα, με τη βοήθεια των μουσικών, να αφουγκράζομαι αυτές τις μουσικές συνομιλίες και προσπαθήσαμε την έκπληξη και τη γοητεία που νιώσαμε να τη μεταφέρουμε στη συναυλία».

Το μουσικό αυτό έργο επέλεξε η Ομάδα Χορού της «Διάστασης» για να παρουσιάσει στις 12 Δεκεμβρίου 2017, στο Παττίχειο Δημοτικό θέατρο Λεμεσού, στις 8:30μμ 

Εισιτήρια: €20, €15 (ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εγγραφή

Ώρες Ταμείου

Καθημερινά: 10:00 - 13:00 | 16:00 - 19:00 Σάββατο: 10:00 - 13:00

Τηλέφωνο : +357 25 377 277
Email : info@pattihio.com.cy

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων