ΘΕΛΕΣΤΙΝΑ 26.4.17

Μετά από απαίτηση του κοινού της Λεμεσού, για μια μόνο παράσταση η επιτυχημένη παραγωγή στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο. Για πρώτη φορά στην Κύπρο, ένα λογοτεχνικό κείμενο που χαίρει παγκόσμιας καταξίωσης, με ιστορική και λογοτεχνική αξία, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή. Μια πρωτοποριακή ιδέα μεταφοράς ενός λογοτεχνικού κειμένου στη θεατρική σκηνή, με 12 ηθοποιούς μεταξύ των οποίων γνωστοί Κύπριοι και Ελλαδίτες πρωταγωνιστές..

ια πρώτη φορά στην Κύπρο, ένα λογοτεχνικό κείμενο που χαίρει παγκόσμιας καταξίωσης, με ιστορική και λογοτεχνική αξία, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή. Μια πρωτοποριακή ιδέα μεταφοράς ενός λογοτεχνικού κειμένου στη θεατρική σκηνή, με 12 ηθοποιούς μεταξύ των οποίων γνωστοί Κύπριοι και Ελλαδίτες πρωταγωνιστές. (Έλενα Παπαδοπούλου, Αστέρης Πελτέκης, Κρίστη Παπαδόπουλου, Δέσποινα Χρυσάνθου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Νίκος Βαρέλλας, Εύα Μιχαϊλίδου, Γιώργος Χριστοδούλου, Κωνσταντίνα Μενοίκου, Ελεάνα Χαραλάμπους, Φανή Σωκράτους)

Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής

Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου

Επιμέλεια Φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου

Μουσική: Ελένη Λομβάρδου

Τραγούδι: Soprano Πηνελόπη Καραολιά Προκοπίου

Επιμέλεια Κίνησης: Εύα Παπαγεωργόπουλου

Από την ΆΝΩ ΘΡΩΣΚΩ Productions

 

Υπόθεση:

Ένας Ευγενής ιππότης ο Καλλίστο ερωτεύεται παράφορα με την πρώτη ματιά μια καλομαθημένη κόρη την Μελιβέα χωρίς όμως τη δική της ανταπόκριση. Μετά από μια σειρά άκαρπων  προσπαθειών να την κάνει να τον αγαπήσει πέφτει σε βαριά κατάθλιψη.

Οι υπηρέτες του που βλέπουν το αφεντικό τους να είναι σε άθλια κατάσταση, βρίσκουν μια μάγισσα- μαστροπό την ξακουστή θελεστίνα και τον προτρέπουν να ζητήσει τη βοήθειά της.  Η Θελεστίνα του υπόσχεται ότι θα κάνει την όμορφη Μελιβέα να μην έχει μάτια και μυαλό για κανέναν άλλο, και φυσικά με τα μαγικά της και τα κόλπα της το καταφέρνει.

Μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων ο συγγραφέας ταλαιπωρεί τους ήρωες αλλά και όσους είναι γύρω τους καταλήγοντας  στο ψευδοσυμπέρασμα ότι ο έρωτας είναι κάτι απίστευτα «κακό» για τον «υγιή» άνθρωπο ενώ περίτεχνα σε όλη  την εξέλιξη της όμορφης αυτής ιστορίας  μας δείχνει με κάθε τρόπο το αντίθετο. Με αμείωτο σασπένς, η εξέλιξη του έργου μας αφήνει έκπληκτους με τις πολλές ανατροπές που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, δείχνοντας και τονίζοντας το απροσδόκητο της ζωής και του έρωτα, της βασικότερης πηγής ζωής…

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: €15

ΑΓΟΡΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Ώρες Ταμείου

Καθημερινά: 10:00 - 13:00 | 16:00 - 19:00 Σάββατο: 10:00 - 13:00

Τηλέφωνο : +357 25 377 277
Email : info@pattihio.com.cy

Calendar