Το μικρό Πόνυ 3.2.2017

«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΥ»: Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ PERSONA ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Με το ολοκαίνουργιο έργο του Ισπανού Δραματουργού Πάκο Μπεθέρα «Το Μικρό Πόνυ» (πρώτη παρουσίαση τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μαδρίτη), η Θεατρική Ομάδα Persona εγκαινίασε τη νέα Θεατρική Σεζόν 2016-17 με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου στην Κύπρο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λέα Μαλένη, τη μετάφραση η Μαρία Χατζηεμμανουήλ, τα σκηνικά και κοστούμια ο Κωνσταντίνος Κουννής, τη μουσική η Στέλλα Χρήστου, το σχεδιασμό φωτισμού ο Βασίλης Πετεινάρης και το σχεδιασμό πολυμέσων ο Αιμίλιος Αβραάμ. Επί σκηνής ο Χάρης Χαραλάμπους και η Λέα Μαλένη.

Το «Μικρό Πόνυ» είναι ένα έργο για την οικογένεια, τη διαφορετικότητα, τον σχολικό και κοινωνικό εκφοβισμό, αλλά και τη στάση των γονιών και του σχολείου απέναντι στα παιδιά που ξεφεύγουν από τον λεγόμενο «γενικό κανόνα». ‘Ενα έργο στο οποίο οι γονείς μιλάνε συνεχώς ΓΙΑ ΤΟ παιδί τους, αλλά ποτέ ΜΕ ΤΟ παιδί τους, η παρουσία του οποίου δηλώνεται επί σκηνής μόνο με ένα τεράστιο πορτρέτο στο σαλόνι. Ένα πορτρέτο, πάνω στο οποίο, καθόλη τη διάρκεια της σκηνικής δράσης, αποτυπώνονται και καταγράφονται -σαν ένα άλλο πορτρέτο Ντόριαν Γκρέι- όλες οι ψυχικές και συναισθηματικές αντιδράσεις, μεταπτώσεις και επιρροές του απόντος παιδιού, στα όσα διαδραματίζονται στο σπίτι και στο σχολείο με αφετηρία το ίδιο, αλλά χωρίς ποτέ το ίδιο να παρουσιάζεται, αφού ποτέ κανείς δεν του δίνει την ευκαιρία να έχει το δικαίωμα για λόγο και θέση απέναντι σε αυτά που το αφορούν και επηρεάζουν τελικά τραγικά την ύπαρξή του.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο  κι έδωσε συνολικά έντεκα παραστάσεις στη Λευκωσία , εισπράττοντας εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Το «Μικρό Πόνυ» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα κι είναι αφιερωμένο από τον ίδιο τον συγγραφέα στη μνήμη δύο παιδιών, του Μάικλ Μορόνες και του Γκρέισον Μπρους, τα οποία το 2014 υπήρξαν τραγικά θύματα κακοποίησης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Είναι 11 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία ανοίγουν. Ο 10χρονος γιος της Ιρένε και του Χάιμε πηγαίνει στην τάξη με την καινούργια του σχολική τσάντα, η οποία στο εξωτερικό της μέρος απεικονίζει ήρωες από τη γνωστή παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρό μου πόνυ», που είναι κι η αγαπημένη του. Οι συμμαθητές του τότε αρχίζουν να τον κοροϊδεύουν και να τον χλευάζουν, ενώ, σταδιακά, όταν το «παιγνίδι» χοντραίνει, τον κακοποιούν λεκτικά και σεξουαλικά και τον εξευτελίζουν. Ο  διευθυντής του σχολείου, για να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει λύση στο θέμα ώστε να σταματήσει το bullying και οι εκδηλώσεις βίας, οι οποίες αρχίζουν να παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις, προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι διαφωνούν και μεταξύ τους ως προς την αντιμετώπιση και τις τακτικές του διευθυντή, καλώντας το παιδί να «συνετιστεί» και να αλλάξει την προτίμησή του. Εκείνο όμως αρνείται πεισματικά να αποχωριστεί την τσάντα του, ενώ οι ενήλικες αρνούνται να αποχωριστούν τον εγωισμό και τις παγιωμένες θέσεις τους…

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Πάκο Μπεθέρα

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λέα Μαλένη

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Κωνσταντίνος Κουννής

ΜΟΥΣΙΚΗ: Στέλλα Χρήστου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Βασίλης Πετεινάρης

ΣΧΕΑΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ: Αιμίλιος Αβραάμ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ελένη Αναστασίου

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΚΗΝΗΣ: Κατερίνα Κυριάκου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Νίκος Ζαβαλλής

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Χριστίνα Κωνσταντίνου

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΙΡΕΝΕ: Λέα Μαλένη

ΧΑΪΜΕ: Χάρης Χαραλάμπους

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: €15 (κανονικό), €12 (μειωμένο για φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους, ανέργους, μαθητές, θεατρικούς συντελεστές)

Αγορά Εισιτηρίων

Προπώληση εισιτηρίων

SoldOut Tickets
www.soldoutticketbox.com

& ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Τ. 25377277
www.pattihio.com.cy

Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday
26
27
28
29
30
31
1
1
  • 8:30 pmΈρεβος
2
3
4
5
6
1
  • 7:00 pmRock & Opera
7
8
9
1
  • 8:30 pmΣπασμένο Γυαλί | ΚΥΠΡΙΑ
10
11
12
13
14
15
16
17
18
1
  • 8:30 pmPianoTrip =OnStage=
19
20
21
1
  • 8:30 pmΒιεννέζικες Εικόνες | ΚΥΠΡΙΑ
22
1
  • 7:00 pmLeonid Parfenov
23
24
25
1
  • 8:30 pmΗ κωμωδία των παρεξηγήσεων
26
27
1
  • 8:30 pmMaster Class
28
1
  • 8:30 pmMaster Class
29
1
  • 11:00 amBaby Shark
30
1
2
3
4
5
6

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Ώρες Ταμείου

Καθημερινά: 10:00 - 13:00 | 16:00 - 19:00 Σάββατο: 10:00 - 13:00

Τηλέφωνο : +357 25 377 277
Email : info@pattihio.com.cy
Call Now
Directions